fbpx

Kāda ir atšķirība starp kafiju un espresso?

Iedomājieties tikai par visām kafijas pagatavošanas metodēm? Populārākie kafijas pagatavošanas veidi: filtru kafija, franču spiednes kafija, kafijas apliešana ar ūdeni, kafijas gatavošana uz plīts, perkolatora kafija un citi veidi. Espreso ir kafija, bet ne visu kafiju var saukt par espresso.

Espresso pagatavošanā netiek izmantotas atšķirīgas kafijas pupiņas, bet kafijas pupiņu grauzdētāji espresso maisījumam var izmantot augstākas kvalitātes Robustas pupiņas, lai dzērienam piešķirtu biezu konsistenci, asu aromātu un šokolādes intensīvo garšu.

Pagaidiet, vai Espresso nav kafijas?

Tātad, espresso nav kafija. Kafija ir šķidrums, ko ekstrahē no kafijas pupiņām, kuras pirms tam tiek samaltas. Bet iegūt labu espresso var tikai ar īpašu pagatavošanas metodi no Arabikas/Robustas kafijas pupiņu maisījuma vai 100% Arabikas kafijas pupiņām.

Kas ir espresso?

Espresso ļauj izbaudīt maksimālo garšas sajūtu baudu no grauzdētām kafijas pupiņām. Espresso dzērienu iegūst augsta spiediena ietekmē, kad karsts ūdens izplūst cauri smalki samaltajai kafijas, ļaujot tā sabalansēt aromātu un garšu nianses. Espresso nedrīkst pievienot piedevas, aromatizētājus un ūdeni.

Īsais kafijas Ceļvedis

Ja Tev patīk mūsu saturs, novērtē un pastāsti par to arī citiem – spied: Like, Shere, un atceries sekot mums sociālajās platformās: Facebook vai Instagram.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *