Flat white – ka to jāgatavo?

Flat white - ka to jāgatavo?

 

Bieži vien var dzirdēt strīdus par šo dzērienu pareizo pagatavošanu.
Kapučīno vai latte parasti gatavo ar vienu espresso, protams var pagatavot arī dubulto variantu, bet Flat white tradicionāli gatavojas vienmēr ar dubulto ristreto / espresso. Pagatavojot Flat White ar single espresso, citi teiks, ka tas īsti vairs nav flat white.
Lielākoties, tas ir atkarīgs no kafijas pagatavošanas procesa izpratnes un recepšu zināšanām.
Piemēram: Ar ko atšķiras kapučīno no lattes? ar ko atšķiras flat white no kapučīno?
Lai atbildētu Jums precīzi jāzina, kas ir kapučīno un latte, un tad būs vieglāk tikt skaidrībā.
Tradicionāli ir pieņemts, ka flat white gatavojas krūzē ar tilpumu nedaudz mazāku par kapučīno, tas ir 150g uz dubulto ristreto / espresso pamata. Piena putām jābūt viegli saputotām. Putu kārtai jābūt ne biezāk par 1 cm, bet optimāli 0,5 cm.
Rezultātā mēs iegūstam dzērienu ar izteiktu kafijas garšu. Flat white domāts tiem, kam kapučīno liekas par vāju. Flat white var uzskatīt par dzērienu starp baltu kafiju un kapučīno.